Senaste utgåvan

Ur innehållet i Classic Bike nr 8:

I nr 8 fortsätter vi med del två av vår provkörning av moderna café-racers, med BMW nineT Racer och Triumph Thruxton R. Vi passar även på att titta på föregångarna från 30-talet och slås av hur modern tekniken ändå upplevs. Mycket från dessa konstruktioner överlevde långt in på 60-talet med tämligen små förändringar.

Håkan Carlqvists alltför tidiga bortgång blev mycket uppmärksammad och vi tyckte att det var passande att publicera ett porträtt av legendaren. Kenneth Olausson har gjort en djupdykning i arkivet och tagit fram unika bilder från Carlas karriär. (Det var även han som, tillsammans med Robert Lavér, gjorde artikeln om Håkans 500-titel i nummer 4-2012).

När Johan Balsvik skulle köpa en Katana hittade han ett mycket ovanligt exemplar. Det visade sig vara en produktionsracer från andra sidan jordklotet, avsedd at utmana Hondas CB1100R på banorna ”Down under”. Renoveringen är nu avslutad och vi kan presentera det färdiga resultatet.

I den lilla spanska staden La Baneza körs en unik roadracing-tävling som nog inte många känner till utanför Spanien. Stephen Davison har varit där med sin kamera och dokumenterat detta unika evenemang.

Allt detta och mycket mer finns att läsa i Classic Bike nummer 8-2017

Köp Classic Bike nr 8 i handeln eller beställ från redaktionen. Du kan också läsa den digitalt genom att klicka här.


Classic Bike ligger ute på över 1000 försäljningsställen i Sverige. Om den ändå saknas i din butik: Be expediten att de tar hem den. Classic Bike har tidningskod: Tidsam 4014.